Senarai Drama Korea Terbaru September 2022

Berikut adalah senarai drama korea terbaru yang akan ditayangkan pada bulan september ini.

1. Crisis X/Critical X


Genre : Komedi
Siaran : Wavve
Tayangan : 2 September 2022
Episod : 10
Pelakon : Kwon Sang Woo, Sung Dong II, Im Se Mi, Lee Yi Kyung, Shin Hyun Soo, Park Jin Joo

Sinopsis : Yoon yang menamatkan pengajian dari universiti berprestij dan bekerja di syarikat besar. Yoon menyangka kehidupannya akan berjaya malangnya dia kini berdepan dengan krisis muflis.


2. Little Women 


Genre : Aksi, Thriller, Misteri
Siaran : TVN/ Netflix
Tayangan : 3 September
Episod : 12
Pelakon : Kim Go Eun,  Nam Ji Hyun,  Park Ji Hoo,  Wi Ha Joon,  Uhm Ji Won,  Uhm Ki Joon

Sinopsis : Kisah tiga beradik perempuan yang hidup dalam kemiskinan kemudiannya terlibat dalam satu kes yang membawa mereka menentang golongan kaya dan berpengaruh. 


3. The Law Cafe


Genre : Komedy, Law, Romantik
Siaran : KBS
Tayangan : 5 September 2022
Episod : 16
Pelakon : Lee Seung Gi,  Lee Se Young,  Kim Nam Hee,  Kim Seul Gi

Sinopsis : Kisah Kim Jeong Ho, bekas pendakwaraya yang kini pemilik bangunan dan Kim Yuri yang merupakan seorang penguam yang membuka firma guaman yang juga sebuah kafe


4. Once Upon a Small Town


Genre : Romantik, Komedi
Siaran : Kakao TV
Tayangan : 5 September
Episod : 12
Pelakon : Joy, Choo Young Woo, Baek Sung Chul  

Sinopsis : Han Ji Yool yang bekerja di bandar pulang ke kampung dan mengambil alih klinik haiwan atas permintaan datuknya. Han Ji Yool bertemu Ahn Ji Young yang merupaka pengawal polis di kampung itu.

5. Narco-Saints


Genre : Aksi, Jenayah, Thriller
Siaran : Netflix
Tayangan : 9 September
Episod : 6
Pelakon : Ha Jung Woo,  Hwang Jung Min,  Park Hae Soo,  Jo Woo Jin,  Yoo Yeon Seok,  Choo Ja Hyun

Sinopsis : Seorang ahli perniagaan yang terlibat dalam misi perisikan NIS untuk menangkap tokan dadah korea yang beroperasi di Amerika. 


6. Mental Coach Jegalgil


Genre : Sukan
Siaran : TVN
Tayangan : 12 September 2022
Episod : 16
Pelakon : Jung Woo,  Lee Yoo Mi,  Kwon Yool,  Park Se Young

Sinopsis : Mengisahkan bekas atlet kebangsaan yang bersara selepas terlibat dalam dalam skandal kini menjadi mental coach membantu atlet yang bersara dan atlet yang aktif memulihkan semangat mereka.

7. Blind


Genre : Misteri, Thriller
Siaran : OCN
Tayangan : 16 September
Episod : 16
Pelakon : Ok Taec Yeon,  Ha Seok Jin,  Jung Eun Ji

Sinopsis : Ryu Sung Joon, Ryu Sung Hoon and Jo Eun Ki terlibat dalam kes pembunuhan bersiri dan mereka cuba membongkar kebenaran di sebalik kematian yang berlaku.

8. Love In Contract


Genre : Romantik
Siaran : TVN
Tayangan : 21 September 2022
Episod : 16
Pelakon : Park Min Young, Go Kyung Pyo,  Kim Jae Young,  Lee Joo Bin

Sinopsis : mengisahkan seorang wanita yang melakukan kerja sebagai 'single-life helper' iaitu menjadi isteri kepada lelaki bujang yang memerlukan pasangan untuk menghadiri majlis.

9. The Golden Spoon


Genre : Fantasi, Psychological
Siaran : MBC
Tayangan : 23 September
Episod : 16
Pelakon : Yook Sung Jae, Lee Jong Won,  Jung Chae Yeon, Yeonwoo,  Choi Won Young,  Son Yeo Eun

Sinopsis : Lee Seung Cheon yang dilahirkan dalam keluarga miskin yang mendapat satu magical spoon yang membolehkan dia mengubah nasibnya dengan kawan baiknya yang berasal dari keluarga kaya.


10. One Dollar Lawyer


Genre : Law
Siaran : SBS
Tayangan : 23 September 2022
Episod : 16
Pelakon : Namkoong Min,  Kim Ji Eun,  Choi Dae Hoon

Sinopsis : mengisahkan seorang penguam terbaik yang hanya mengenakan bayaran 1000 won sebagai kos guamannya.

Post a Comment

2 Comments

  1. Once upon a small town tu mcm menarik...tengok trailer di netflix..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru perasan drama ni keluar kat netflix, bolehlah try tengok nanti..hehe

      Delete