The Princess and the Werewolf (2023) | Review Chinese Drama

The Princess and the Werewolf (2023) | Review Chinese Drama

Title : The Princess And The Werewolf
Director : Cheng Feng
Screenwriter : Chu Chu
Network : Youku
Release Date : 20 July 2023
Episodes : 30
Duration : 45 minutes
Genre : Romance, Comedy, Fantasy
Cast : Wu Xuan Yi, Chen Zhe Yuan, Wang Lu Qing, Shi Zi Xun, Yang Chuan Be, He Wen Jie, Wang Mu Yao, Xi Er Li

SYNOPSIS:
Princess Qi Pa wakes up to find herself abducted into the fantastical and surreal world of the Beast-Turning Tribe. She is forced into becoming the bride of the Beast-Turning King, Kui Mu Lang. Despite Qi Pa's repeated attempts to escape, her life is further disrupted by a man named Li Xiong. Li Xiong only appears during the day, and Kui Mu Lang only appears at night. Unbeknownst to Qi Pa, she has stumbled upon a shocking secret of the Beast-Turning Tribe. As mischievous and lively as she is, Qi Pa gradually finds her way into the heart of the domineering Wolf King. How will the beauty and the "beast" fall in love? A journey filled with laughter, sweetness, and heart-wrenching moments is about to unfold

The Princess and the Werewolf (2023) | Review Chinese Drama

Selepas Hidden Love, Chen Zhe Yuan kembali semula dengan drama terbaru bertajuk The Princess and the Werewolf. Sebuah drama bertemakan romantik, komedi dan fantasi mengisahkan Qi Pa (Wu Yuan Xi) seorang puteri negeri Daxia yang sangat dihormati dan disayangi oleh rakyatnya.

Qi Pa sudah cukup umur untuk berkahwin, pening juga dia nak tolak calon lelaki yang dijodohkan kepadanya sebab dia lebih suka hidup bebas. Sehingga suatu hari, Qi Pa diculik lalu dibawa masuk ke Beast Tribe dan dipaksa kahwin dengan King Ku Mui Lang, raja werewolf yang berkuasa di dunia Beast.

The Princess and the Werewolf (2023) | Review Chinese Drama

Kui Mu Lang telah kehilangan holy pearl ketika diburu oleh musuhnya dan holy pearl telah diserap oleh Qi Pa ketika mereka bertembung. lama juga Kui Mu Lang mencari gadis tersebut di seluruh dunia manusia rupa-rupanya orang yang dicarinya adalah tuan puteri Daxia.

Untuk mendapatkan balik holy pearl tersebut, Kui Mu Lan perlu buat Qi Pa jatuh cinta dengannya. Dengan status Qi Pa sebagai puteri, Kui Mu Lang rasa tak ada masalah untuk jadikan Qi Pa sebagai pemaisurinya.

Kuasa Kui Mu Lang semakin lemah kerana kehilangan holy pearl yang boleh membantu meningkatkan kuasanya. Dia juga mempunyai rahsia iaitu apabila malam rupanya akan bertukar menjadi werewolf dan siangnya kembali normal. 

The Princess and the Werewolf (2023) | Review Chinese Drama

Qi Pa yang terperangkap di dunia asing cuba mencari jalan pulang ke dunia manusia. Dalam masa yang sama Qi Pa bertemu King Kui Mu Lang dengan rupa yang menakutkan dan pada siangnya dia bertemu seorang lelaki kacak bernama Li Xiong. 

Adakah Qi Pa akan menyedari Li Xiong dan Kui Mu Lang adalah orang yang sama? Adakah Kui Mu Lang berjaya membuatkan Puteri Qi Pa jatuh cinta dan terima dirinya seadanya?

The Princess and the Werewolf (2023) | Review Chinese Drama

The Princess and the Werewolf baru sahaja ditayangkan di aplikasi Youku, permulaan cerita agak menarik dengan rom-com yang santai. lakonan heroin dia comel dan Che Zhe Yuan sebagai serigala jadian pun comel je tengok langsung tak scary.

suka dengar opening song drama ni tapi lagu tu macam nak bagi hint drama ni sedih, lagi pula kisahnya mengenai percintaan antara dua dunia yang berbeza mesti banyak halangan yang berlaku tapi masih terlalu awal untuk teka jalan ceritanya. 

Baca juga : 

Post a Comment

0 Comments