Review C-Drama: Got A Crush On You (2023)

Got A Crush On You (2023)

Title : Got A Crush On You
Director : Chung Shu Kai
Network : WeTV
Release Date : 7 Dec 2023
Episodes : 26
Duration : 45 minutes
Genre : Romance, Comedy
Cast : Xu Kai Cheng, Gulnezer Bextiyar, Zhang He, Zhao Yao Ke, Nina Wang, Fan Yi Ning, Kim Jin

SYNOPSIS:
Song Xing Chen is a 29-year-old doctor with a difference: While all of her co-workers are focused on performing well and making money for the hospital, she cares more about her appearance and fashion. Some think she used her good looks to win herself a top position at the hospital. But she drops a bombshell on her colleagues at her promotion dinner – by announcing she wants to quit! 

Now, instead of following the path her family set out for her, she has decided to go her own way. As she begins her “new” life, she witnesses a fearless man rescue a helpless dog from a window ledge. This man turns out to be a lifetime singleton and single-minded rescue team leader named Su Qing Che. Later, their paths cross again – as they meet (and bicker) on a blind date. Is this to be the beginning of a fresh rivalry... or a budding romance?

Got A Crush On You (2023)

Mengisahkan Song Xing Chen (Gulnezer Bextiyar) yang membuat keputusan untuk berhenti kerja sebagai doktor dan buat benda yang dia minat. Xing Chen suka fesyen so dia share partner dengan kawan baiknya yang buka kedai sendiri menjual produk kecantikan dan pakaian wanita.

Antara impian Xing Chen juga nak join rescue team dan finally dia dapat peluang untuk join latihan dan bertemu dengan Kapten pasukan Su Qing Che (Xu Kai Cheng).

Xing Chen dan Qing Che pernah bertemu dalam blind date yang diatur keluarga mereka end up masing-masing sering bergaduh setiap kali bersua muka. dalam training ni, Qing Che dah jatuh hati dengan Xing Chen dan cubalah mengorat Xing Chen tapi Qing Che tak pernah bercinta so agak noob sikit bab mengayat.

Got A Crush On You (2023)

episod awal-awal memang best, suka sangat dengan watak Su Xing Chen sebab dia tak takut nak kejar impiannya dan dia tahu apa dia nak buat dalam hidupnya. tapi bila bab bercinta seriusly penat wei dengan heroin yang banyak main tarik tali dan dia buat hero nampak dumb giler.

Xing Chen tahu Qing Che ada  hati dan nak mengorat dia tapi boleh pula buat jual mahal, tak tahulah maybe dia ada trauma in relationship dengan kekasih lama dia tapi kesian kau buat hero tu tertanya-tanya status diorang. iyelah dah kiss sampai banyak kali, hero tu tanyalah diorang dah declare couple ke pastu minat tu boleh pula suruh hero dia fikir sendiri. eh-eh cubalah kau bagi kata putus, jangan nak main perasaan orang boleh tak. toxic betul watak ni.

supportive cast dia memang best, jalan cerita akan jadi lebih menarik kalau dia fokus pada healthy relationship tapi itulah sebab rimas dengan heroin dia terus jadi bosan dan malas nak tengok.

Baca juga:

Post a Comment

0 Comments