Kerana Cinta Itu Ada (TV3) | Sinopsis Drama

Kerana Cinta Itu Ada (TV3) | Sinopsis Drama

 Drama : Kerana Cinta Itu Ada
Produksi : Global Station Sdn Bhd
Pengarah : Azri Azhar
Penulis Skrip : Sophilea,
Siaran : TV3
Mula Tayangan : 28 Disember 2022
Masa : Isnin-Jumaat | 7.00 Malam
Episod : 28
Pelakon : Aedy Ashraf, Nabila Razali, Puteri Khareeza, Syazuwan Hassan, Raden Zaharatul, Emelda Rosemila, Edika Yusof, Mas Anizan, Dian P Ramlee, Shah Rezza, Syaffiq Sahli, Husna Mustaffa, Anas Ridzuan, Najua Pramlee, Alvin Chong

Saksikan drama Kerana Itu Cinta diadaptasi dari novel karya Sophilea bersiaran mulai 28 Disember 2022, setiap hari isnin hingga jumaat jam 7.00 malam di slot Akasia TV3.


Drama Kerana Cinta Itu Ada dibintangi oleh Nabila Razali sebagai Nabila Aulia, Aedy Ashraf sebagai Tengku Aish Mateen, Puteri Khareeza sebagai Dahlia Rizal, Syazuwan Hassan sebagai Zafran, Alvin Chong sebagai Rayyan  dan Husna Mustaffa sebagai Aina

Kerana Cinta Itu Ada (TV3) | Sinopsis Drama

Sinopsis Drama Kerana Cinta Itu Ada

Lima tahun Nabila Aulia tinggalkan Tengku Aisy Mateen sebaik sahaja usai pernikahan akibat fitnah dari sahabat baiknya sendiri. Tanpa Nabila duga lima tahun dia masih isteri Tengku Aisy yang sah. Pelbagai suka duka dilalui demi mencari sebuah kebahagiaan.

Baca juga : 


Kerana Cinta Itu Ada (TV3) | Sinopsis Drama
Kerana Cinta Itu Ada (TV3) | Sinopsis Drama

Sinopsis Novel Kerana Cinta Itu Ada Karya Sophilea

Cinta itu satu ANUGERAH.. Nabila Aulia dan Tengku Aisy Mateen, bertemu dan saling jatuh cinta, Indahnya sebuah cinta bersulam bahagia. Namun… kebahagiaan iti tercalar tatkala sahabat sendiri, Dahlia yang menjadi api dan duri kerana fitnah Dahlia dan Rayyan, cinta Aisy dan Bella PUTUS. 

Kebenaran muncul tatkala beberapa jam selepas pernikahan mereka, pernikahan yang bagi Bella adalah hukuman neraka dunia. Masih terngiang bicara Aisy ketika Bella merayu untuk hadir ke mailis mereka. 

‘Saya akan datang tapi hanya seketika Bella, dan saya tetap memilih Dahlia.” 

Sakitnya yang Aisy tinggalkan menjadikan dia Nabila Aulia yang kuat. Namun tapa Bella sedar ikatan keduanya tetap utuh dan kuat. Dia tak akan pernah menangis lagi demi lelaki seperti Aisy Mateen. 

“Awak mash isteri saya yang sah Bella tak pernah satu pun lafaz talak saya suarakan’ Bella terkejut. 

“Lima tahun Aisy mana mungkin saya masih isteri awak.” Cinta itu hukumnya setia. Kesetiaan Aisy, kesabaran Aisy buatkan jantung Bella berdetak semula. Menyumbang irama rindu dan cinta. 

Namun ketika kasih kembali bertaut ujian itu tetap muncul. Awak nadi saya Bella dan saya adalah denyutan jantung awak yang tak akan pernah berhenti berdetak.

Post a Comment

0 Comments