Drama Jepun | Love Lasts Forever (2020)

Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo

Title : Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo
Another Title : Love Last Forever
Director : Kaneko Fuminori, Fukuda Ryosuke, Tanaka Kenta
    Screenwriter : Kaneko Arisa
Network : TBS
Aired : 14 January 2020 - 17 March 2020
Episodes : 10
Duration : 45 minutes
Cast : Mone Kamishiraishi, Takeru Satoh, 
Katsuya Maiguma, Karina, Ai Yoshikawa, Keisuke Watanabe, Katase Nana

Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo

Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo mengisahkan Nanase Sakura seorang jururawat pelatih yg meluahkan perasaan kepada Dr Tendo pada hari pertamanya memulakan kerja di hospital.

semua staf hospital terkejut dengan keberanian Sakura sebab semua orang Dr Tendo ni tak mesra dengan rakan sekerja sampai dia digelar The Devil. waktu tu juga Sakura kena reject dan teruk dimarahi Dr Tendo.

Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo

alkisahnya Sakura pernah berjumpa dengan Dr Tendo lima tahun yg lepas ketika menyelamatkan seorang nenek di tepi jalan. kerana kejadian tersebut, Sakura belajar bersungguh-sungguh untuk jadi jururawat dan menyimpan impian untuk bertemu semula dengan Dr Tendo.

tak sangka pula Dr Tendo yg dia jumpa sekarang berbeza dengan lima tahun yg lalu, tak mesra langsung. sampai Sakura naik takut bila kena jadi partner dengan Dr Tendo.

nasib baik staf lain semua baik dan cepat mesra. yg tak boleh mereka semua beri galakan pada Sakura untuk pikat Dr Tendo dan beri gelaran The Warrior Chick pada Sakura.

Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo

Dr Tendo Kairi sangat tegas dan tak mesra langsung dengan staf yg lain tapi kalau depan pesakit, boleh je tersenyum mesra. sebab tu ramai staf yg takut dengan Dr Tendo dan gelar Maoh (The Devil).

sebenarnya Dr Tendo ni baik tapi lepas teman wanitanya meninggal dunia 8 tahun yg lalu, Tendo fokus sepenuhnya pada kerja dan langsung tak terbuka hati untuk bercinta lagi.

bila Sakura tiba-tiba buat confession, Tendo rasa annoying juga tapi lama kelamaan mula terpikat dengan perwatakan Sakura yg ceria dan selalu berusaha untuk tingkatkan prestasi kerjanya.

Koi wa Tsuzuku yo Doko Made mo

banyak drama jepun yg jalan cerita lebih kurang drama ni macam Itazura na Kiss tapi yg aku suka cerita dia bukan pasal budak sekolah dan hero pun lebih matang. oklaa comella cerita dia. actually aku tengok drama ni pun sebab Takeru Satoh..haha

Post a Comment

12 Comments

  1. alahai ..baca sinopsis aje dah rasa drama ni sweet + comel..

    ReplyDelete
  2. macam best la.. selalu tgk korea je kan.. tukar angin hehe

    ReplyDelete
  3. Comel heroin tu. Hero pun handsome.

    ReplyDelete
  4. omg msa cita ni on going , penuh twitter i tiap minggu then i pun terjebak skali tgk hahaha !

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah tiap-tiap pun dok tengok org update memang boleh terjebak sekali la..hahaha

      Delete
  5. alaa hensemnyaaa Dr Tendo! Hahahahha!

    ReplyDelete
  6. Hahaha.. samalah.. tengok sebab Takeru Satoh.. Pastu pelakon pompuan dia comel..

    ReplyDelete
  7. alo cute cite macam ni lama tak tengok love story

    ReplyDelete
  8. semoga saya berani seperti sakura hehe

    ReplyDelete