Sinopsis Drama Kerana Hafsanya Setia di TV1


Drama : Kerana Hafsanya Setia
Produksi : Eccentro Distro, Gambo TV
Pengarah : Khir Rahman, Zainorhisyam Samudin
Penulis Skrip : Siti Jasmina Ibrahim
Siaran : TV1
Mula Tayangan : 3 April 2022
Masa : Sabtu-Khamis | 12.05 Tengah Hari
Episod : 26
Pelakon : Azrel Ismail, Mona Ellen, Octovia Menrose, Daler Yusuf, Fauziah Nawi, Abby Nadzri, Asmidar, Hamidah Wahab, Mak Wan, Ameerul Asyraf, Shazman Isaac, Atoi Tohet, Nisa Rissa

Drama Kerana Hafsanya Setia diadaptasi dari novel Lelaki Januari karya Hafizah Iszahanid yang akan ditayangkan di slot Sitrus Ramadhan TV1 mulai 3 April 2022.

Kerana Hafsanya Setia mengisahkan Delaila (Mona Allen) dan Ali Syukri (Azrel Ismail) yang disatukan atas dasar cinta. Tapi benarlah kata orang, kahwin pada usia muda itu banyak cabarannya. Bahtera rumah tangga mereka diuji dengan kehadiran orang ketiga dan Delaila membawa diri ke New York.

Dua belas tahun kemudian.

Pertemuan di New York telah membuka semula kisah mereka. Pertemuan itu seakan memberi petunjuk kepada hala tuju kisah cinta Delaila dan Ali Syukri. Di situ Delaila melihat sebuah kebahagiaan. Namun, masa berubah, dunia berputar. masihkah Ali Syukri insan yang serupa?

Tanya pada diri, apakah kita mahu berpegang pada kenangan, atau mahu terus melangkah ke hadapan?

Saksikan kesemuanya dalam Kerana Hafsanya Setia lakonan Azrel Ismail dan Mona Allen, setiap hari sabtu hingga khamis jam 12.05 tengahari di RTM TV1.

Baca juga:

Post a Comment

1 Comments