Sinopsis Drama Dendam Seorang Isteri di Astro Prima


Drama : Dendam Seorang Isteri
Produksi : Radius One Sdn Bhd
Pengarah : Uchee Fukada, Nizam Zakaria
Penulis Skrip : Suzanna Zaily Zin, Marr Mohamad, Lynnda Sharudin, Pahzai Al-Khaired
Siaran : Astro Prima 105
Mula Tayangan : 21 Mac 2022
Masa : Isnin-Jumaat | 6 Petang
Episod : 80
Pelakon : Fasha Sandha, Nad Zainal, Wan Raja, Aidit Noh, Sefik, Roy Azman, Zarynn Malik, Ziema Din, Dian P Ramlee, GM Fauzan, Kween Keela

Dendam Seorang Isteri diadaptasi dari drama korea bertajuk Temptation of Wife yang bakal ditayangkan di slot Tiara Astro Prima bermula 21 Mac 2022 menggantikan drama Hati Yang Dikhianati.

sebuah drama bertemakan dendam dan pengkhianatan arahan Uchee Fukada dan Nizam Zakaria, Dendam Seorang Isteri menampilkan barisan pelakon mantap seperti Fasha Sandha, Nad Zainal, Wan Raja dan Aidit Noh.


Dendam Seorang Isteri mengisahkan kehidupan Amira (Fasha Sandha) yang berubah secara drastik setelah hamil dan jatuh cinta pada Harris (Wan Raja). Amira menjadi seorang isteri yang taa setelah berkahwin namun Harris tidak pernah menghargai dan setia kepada dirinya.

Kirana (Nad Zainal) yang merupakan kakak tiri Amira kemudiannya kembali ke Malaysia dan mempunyai hubungan sulit dengan Harris, sebagai balasan kepada Amira yang sebenarnya dia hina.

Apabila skandal mereka hampir terdedah, Kirana dan Harris cuba membunuh Amira lalu menyangka Amira telah mati dalam tragedi tersebut tanpa mengetahui yang Amira berjaya diselamatkan oleh Naufal (Aidit Noh).

Amira kini kembali dengan identiti baru untuk membalas dendam kepada mereka yang telah memusnahkan kehidupannya sebelum ini.

Saksikan kesemuanya dalam Dendam Seorang Isteri, yang akan bersiaran mulai 21 Mac 2022, setiap hari isnin hingga jumaat jam 6 petang di slot Tiara Astro Prima saluran 105 dan AstroGO On Demand.

Lagu Tema/OST Dendam Seorang Isteri

Post a Comment

0 Comments