Sinopsis Drama 30 Hari Sebelum Raya di TV9


Drama : 30 Hari Sebelum Raya
Produksi : Tanah Beris Film Production
Pengarah : Shuhaimi Lua
Siaran : TV9
Mula Tayangan : 29 Mac 2022
Masa : Isnin-Khami | 8.30 Malam
Episod : 20
Pelakon : Kazar Saisi, Liza Abdullah, Sufian Suhaimi, Chacha Maembong, Fahrin Ahmad, Aprena Manrose, Mark Adam, Shakilla Khoriri, Ariff Bahran, Shamsul Ghau Ghau, Umar Al-Amsyar, Zalela Kadir, Baby Azreen, Aida Aris

Sepanjang Ramadan ini, TV9 akan membawakan sebuah terbaru di slot Diandra TV9 iaitu drama 30 Hari Sebelum Raya yang diarahkan oleh Shuhaimi Lua dan dibarisi barisan pelakon yang mantap seperti Kazar Saisi, Liza Abdullah, Mark Adam, Farhrin Ahmad dan ramai lagi.

30 Hari Sebelum Raya mengisahkan Mak Tun (Liza Abdullah) seorang yang cepat melatah dan membuat andaian sendiri tanpa usul periksa apabila berhadapan dengan apa jua keadaan. Kali ini, Mak Tun beranggapan suaminya mengidap penyakit kanser tahap 4 dan hanya berbaki 30 hari untuk meneruskan hidupnya. Mak Tun semakin tertekan kerana Hari Raya bakal tiba dalam tempoh 30 hari ini.

Saksikan kesemuanya dalam drama 30 Hari Sebelum Raya yang akan mula ditayangkan pada 29 Mac 2022, setiap isnin hingga khamis jam 8.30 malam di slot Diandra TV9.

Post a Comment

0 Comments