Title : AI Love You
Country : Thailand
Director : David Asavanond
Screenwriter : Rattapong Pinyosoporn
Network : Netflix
Release Date : 15 February 2022
Duration : 1 hour 30 minutes
Genre : Romance, Comedy, Sci-Fi
Cast : Mario Maurer, Baifern Pimchanok, David Asavanond, Michael S New, Manita Chobchuen


A modern love story set in the near future where an AI building is powered by human feelings. Due to a software glitch, it falls in love with a real girl, escapes the building into the body of a real man, and tries to win her affections.

(Source: Bangkok Post)


bila dapat tahu Baifern dan Mario akan keluar dengan filem terbaru, sangat excited sebab suka chemistry mereka berdua dalam filem Crazy Little Thing Called Love. selepas 10 tahun baru dapat tengok Baifern dan Mario bergandingan semula.

apa yang aku komen pasal filem AI Love You, konsep smart building tu sangat menarik tapi the whole story merapu betul. bila AI ada feeling dan take over tubuh Bob kemudian mahu mendapatkan cinta hatinya Lana, aku dah tak boleh brain dengan jalan cerita dia selepas itu..haha

sejujurnya agak kecewa juga walaupun tak letak expectation tinggi lepas trailer keluar dulu. so kalau korang peminat abang Mario dan Baifern, bolehlah layan AI Love You. kalau tidak baik jangan membazirkan masa anda dengan movie ni.

Baca juga: