Telefilem | Gangguan Psiko Stalker (2020)


Telemovie : Gangguan Psiko Stalker
Produksi : Dear Creative Media
Pengarah : Rahim Zali
Penulis Skrip : Rehal Nuharis
Siaran : Astro Citra
Tayangan : 26 September 2020
Pelakon : Shalma Eliana, Ismail Izzani, Zarul Umrella, Fiza Halim, Ziana Zain, Wafariena Roslan, Kufrida, Akhmal Ahmad, Ameerul Asyraf

Gangguan Psiko Stalker diadaptasi dari novel Ganggu karya Ayumi Syafiqah mengisahkan Mikayla (Shalma Eliana) yg menyambut hari jadi bersama kawan-kawan baiknya di rumahnya.

namun malam tersebut bertukar tragedi apabila muncul lelaki misteri yg membunuh seorang demi seorang kawan-kawannya dan terbongkar juga satu rahsia yg mereka semua telah menipunya. bukan itu sahaja malah ayah, ibu tiri serta adik-adiknya juga turut menjadi mangsa lelaki tersebut.


storyline Gangguan Psiko Stalker ni aduyai berterabur habis, tengok sampai half tak mampu nak habiskan walaupun nak tahu juga identiti sebenar watak Ismail Izzani ni tapi aku give up.

masalah telemovie ni bukan saja pada jalan cerita dia tapi juga pada lakonan watak utama, tak kenal siapa Shalma Eliana ni, instafamous ke? nak menangis tengok acting dia. Ismail Izzani tak tahulah pernah berlakon ke tidak sebelum ni tapi dua-dua patut masuk kelas lakonan dulu.

Post a Comment

3 Comments

  1. Tak tengok pulak telefilem ni. Pernah tengok dorang berdua berlakon dalam drama lelaki lingkungan cinta. Mungkin telefilem ni first acting dorang berlakon tu. tu nampak agak canggung agaknya kot.

    ReplyDelete
  2. Tengok iklan pun macam.. Hurm.. Haha

    ReplyDelete
  3. baru je baca satu karya ayumi syafiqah, agaknya novelnya best ke tidak? pengarah sekarang lebih pilih populariti seseorang (instafamous, tweetfamous tah apalagi yg famous) daripada bakat lakonan.. walhal ramai aje pelakon yg lagi berkualiti kat luar sana

    ReplyDelete