Dia Random Guy (TV2) | Sinopsis Drama

Dia Random Guy (TV2) | Sinopsis Drama

Drama : Dia Random Guy
Produksi : Global Station Sdn Bhd
Pengarah : MP Roslin
Penulis Skrip : PGRs Team, S Hermawati, Noraznizan Awang, Chinta Nadessha
Siaran : TV2
Episod : 20
Tayangan Asal : 14 Februari 2020
Pelakon : Afiq Muiz, Tania Hudson, Nazim Othman, Wilma Muhamad, Aishah Atan, Sura Sujangi, Qazem Nor, Nur Azleen Natasha, Nadhira

Dia Random Guy diadaptasi dari novel karya Farah Husin lakonan Afiq Muiz dan Tania Hudson kini bersiaran semula pada setiap hari sabtu dan ahad jam 2.00 petang di TV2.

Dia Random Guy (TV2) | Sinopsis Drama

Sinopsis Drama Dia Random Guy

Pertemuan pertama Amzar (Afiq Muiz) dan Alina (Tania Hudson) hanyalah kerana salah faham. Alina yang tidak mahu digelar ‘loser’ kerana masih belum berteman walaupun sudah berumur 30an pantas menarik lengan Amzar yang kebetulan berada disitu untuk diperkenalkan sebagai tunangnya bagi mengelak daripada menjadi mangsa sindiran Zufa, musuh tradisinya sejak zaman persekolahan.

Hidup Amzar menjadi huru-hara selepas tercetusnya kisah tunangan segera itu. Bagaikan sudah tersurat, selepas peristiwa itu mereka dipertemukan pula di tempat kerja Alina, Amzar diperkenalkan sebagai bakal majikan barunya.

Post a Comment

2 Comments

  1. Genre klise tapi ramai orang suka :)

    ReplyDelete
  2. Plot novel selalu macam tu sampaikan rasa eh takde idea lain ke asyik tersalah orang je lepas tu jumpa balik. aduhaiiiii

    ReplyDelete